'Prima Casa' ar putea deveni pentru unii 'A Doua Casa'

Data publicarii: 24-03-2011 | Imobiliare



Prim-ministrul Emil Boc a cerut Ministerului Finantelor Publice sa analizeze posibilitatea ca si tinerii care au deja o garsoniera sa poata accesa programul 'Prima casa', pentru a-si extinde conditiile de locuit.

Ministerul Finantelor va trebui sa discute aceste solutii si cu bancile care ofera credite in program si sa prezinte Guvernului, saptamana viitoare, concluziile.

'Solicit Ministerului Finantelor sa analizeze in cadrul modificarii programului Prima casa si posibilitatea ca tinerii pana in 35 de ani care au o garsoniera in proprietate sa-si imbunatateasca confortul, pentru ca, daca au un copil si nu le mai ajunge garsoniera si au nevoie de un confort suplimentar, sa poata beneficia de programul 'Prima casa'. Analizati acest aspect si sa ne prezentati concluziile pe saptamana viitoare, inclusiv cu bancile sa aveti o asemenea analiza', a subliniat seful Executivului.


De asemenea, el a subliniat ca propunerea adresata, marti, bancilor, de catre Guvern, de impartire cu statul a riscurilor in programul Prima casa a venit, de fapt, la initativa bancilor.

'Noi am luat act de o solicitare a mediului bancar de a imbunatatire a programul 'Prima casa' si ne-am aratat deschisi la o asemenea varianta. Am imbratisat propunerea, am discutat-o cu mediul bancar, exista un acord de principiu pe marginea acestui subiect, urmand ca detaliile tehnice sa fie procesate in aceasta saptamana', a mentionat primul-ministru.

sursa: capital.ro